Ֆեսյբուքը՝ ներսից. ֆոտոէքսկուրսիա դեպի սոցցանցի ընկերության նոր դատա-կենտրոն. ՖՈՏՈՇԱՐՔ


facebook_datacenter_02

Facebook-ը աշխարհի տարբեր անկյուններում ապրող միլիոնավոր մարդկանց անձնական տեղեկությունների հսկայական պահոց է: Սակայն ինչպե՞ս է պահպանվում տեղեկության այս հսկայական պաշարը: Facebook-ի դեպքում կարելի է ուղղակի Օրեգոն նահանգի անապատում կառուցել Abraham Lincoln ավիրակրի չափ նոր դատա-կենտրոն:

Դատա-կենտրոնը տեղակայված է ոչ մեծ Փրայնվիլ քաղաքի մոտ, իսկ նրա հիմնական առանձնահատկությունը բացառիկ էկոլոգիականությունն է և էներգիայի ցածր վատնումը՝ «սառը ռեզերվացման սերվերների» մեծ քանակի կիրառման հաշվին:

Ծանոթ լոգոտիպը դիմավորում է մեզ անմիջապես դեպի դատա-կենտրոնի տարածք տանող դարպասների մոտ:

Ի շնորհիվ այն հանգամանքի, որ Օրեգոն նահանգում գրեթե կլոր տարին տոթ, արևային եղանակ է, ճիշտ որոշում էր մեծ քանակությամբ արեգակնային մարտկոցների տեղադրումը:

Թողնել պատասխան

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Փոխել )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Փոխել )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Փոխել )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Փոխել )

Connecting to %s